Milieubelasting voor toeristen moet worden ingesteld

Het wordt tijd dat de regering  milieubelasting int bij toeristen.  Deze stap moet ervoor zorgen dat er een bijdrage geleverd wordt aan milieubescherming. Kishen Ramsukul, VHP-parlementariër, presenteerde zijn inzichten hierover tijdens de behandeling van de Milieu Raamwet in De Nationale Assemblee (DNA). Uit zijn onderzoek is gebleken dat landen die net als Suriname de status hebben van meest bebost land, een toeristenbelasting heffen.

Ramsukul nam als voorbeeld Bhutan, een van de landen die carbon negatief is. Per dag brengt Bhutan elke toerist USD 100 aan belasting in rekening, om ervoor te zorgen dat het milieu beschermd blijft. Verder zijn er specifieke doelen waaraan die belastinggelden moeten worden besteed. Ook Bali en Groenland heffen milieubelasting.

Suriname is het groenste land ter wereld en is carbon negatief, maar het is volgens Ramsukul nog niet duidelijk of er milieubelasting moet worden geïnd bij toeristen.

‘’Als er wordt gekeken naar de situatie in de wereld met betrekking tot het klimaatvraagstuk, is het cruciaal dat Suriname zal moeten voldoen aan internationale eisen om ons milieu te beschermen, en mogen er geen milieuwetten ontbreken’’, aldus Ramsukul.

In de Milieu Raamwet is opgenomen dat er een milieu-autoriteit moet worden ingesteld die moet zorgen voor een gecoördineerde  aanpak van milieuvraagstukken en het formuleren van een effectief en duurzaam beleid.

More
articles