Humphrey Campbell ernstig ziek

De Surinaams Nederlandse zanger songwriter en producer Humphrey Campbell is ernstig ziek. Dat maakte zijn familie en management bekend. “Met groot verdriet moeten familie en management van Humphrey Campbell melden dat de geliefde zanger ernstig ziek is. De familie verzoekt de pers en andere geïnteresseerden met klem de privacy van Humphrey en haarzelf te respecteren. Wij rekenen op uw begrip voor het feit dat wij in deze verdrietige periode alle aandacht aan elkaar willen geven”, staat op zijn website vermeld.

Humphrey stond naar zeggen van de familie en zijn management op het punt een droom waar te maken door volgend jaar op tournee te gaan langs 15 theaters van Nederland. Hij had zich daar enorm op verheugd, maar helaas kan deze tour niet doorgaan. Met de theaters zal contact opgenomen worden voor een vervangend programma.

Campbell werd op 26 februari 1958, op Moengo in het district Marowijne geboren. Hij is het 10e kind uit een gezin met 13 kinderen. In het gezin was muziek volop aanwezig.  In 1973 won hij een songfestival met als hoofdprijs een tournee door Europa. Onder de vleugels van Oscar Harris zet hij zijn eerste stappen in het Nederlandse showbizzcircuit. Bij het grote publiek wordt hij het meest bekend als deelnemer voor Nederland aan het Eurovisie Songfestival van 1992, waarin hij negende wordt.

More
articles