SWM niet prettig gestemd over beslissingen Financiën; Moet de samenleving voelen?

Naar het schijnt is de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) niet zo prettig gestemd over het besluit van Stanley Raghoebarsing minister van Financiën, inzake de aanvragen van de SWM. De benodigde financiële middelen zouden voor vervangingsmateriaal en in vernieuwingen bij de SWM kunnen voorzien?

Eerder deze week begon de kraan in het regeringscentrum en vooral va afnemers aan de Waterkant steeds minder water te leveren.  In een poging met de PR/Communicatie afdeling van de SWM in contact te komen, werd er uiteindelijk gereageerd op de Whatsapp berichten en vragen. Denise Groenefelt van PR/Communicatie van de SWM verwees ons naar het directiesecretariaat voor informatie.

De laatste keer dat we een bevredigende reactie kregen van de SWM was eind februari. Er werd ons toen medegedeeld dat alleen de leiding in zou kunnen gaan op technische gebreken in het bedrijf.

Vorig jaar even voor de jaarwisseling, ging Clifton Lienga de directeur “himself” in op de vooruitzichten van de SWM-watervoorziening te waarborgen en verbeteringen die te verwachten waren. Lienga wees toen erop, dat er een crisisplan zou worden uitgewerkt om de watervoorziening te waarborgen en verbeteren. Volgens Lienga was de vervanging en installatie van nieuwe pompen in bepaalde gebieden de hoogste prioriteit, en dat er dringend behoefte is aan een ‘crashprogramma’ om dit te kunnen verwezenlijken.

Eerder bevestigde Lienga dat de 7 miljoen US-dollar door de regering was overgemaakt. Dit blijkt achteraf niet zo te zijn. Er was een toezegging, maar de verstrekking bleef achterwege. Echter zijn de dringende maatregelen die getroffen moeten worden, waarschijnlijk nog niet uitgevoerd, omdat de waterproblemen in bepaalde gebieden zoals het William Kraan plein en het station Van Hattemweg nog niet verholpen zijn. Mogelijk een diesel tekort naast een nog steeds defecte noodaggregaat.

Lienga schetste tegenover de Communicatie Dienst Suriname, CDS, een beeld van de situatie: “Als we praten over de waterbehoefte in 2024, dan praat je over iets meer dan 11.000 kb per uur.

En juist aan die behoefte kan de SWM overduidelijk niet voorzien.

More
articles