Versnelling Woningbouwprogramma besproken

Mark Rommy, projectmanager van het Landelijk Woningbouw Programma (LWBP), heeft tijdens een bijeenkomst op het Kabinet van de President op dinsdag 12 maart, de voortgang van het programma gepresenteerd aan president  Chandrikapersad Santokhi. Aanwezig waren ook minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën en Planning, en de LWBP-werkgroep.

Het LWBP wordt momenteel uitgevoerd op vier locaties: Reeberg, Merveille/Peprepin, Charlesburg, en een public-private-partnership project in Lelydorp. Rommy meldde dat de bouw en infrastructuurontwikkeling van percelen goed verloopt, maar dat de woningbouwprocessen momenteel traag verlopen, voornamelijk vanwege vertragingen bij het verkrijgen van hypothecaire uittreksels van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatiesysteem (MI-Glis).

Om deze uitdagingen aan te pakken, staat er volgende week een bijeenkomst gepland om de procesversnelling te bespreken. President Santokhi heeft de LWBP-werkgroep gerustgesteld door te benadrukken dat er oplossingen zijn om het proces van hypothecaire uittreksels te versnellen.

Daarnaast heeft president Santokhi mogelijke oplossingen gepresenteerd om de bouw te versnellen, waaronder bouwsubsidies en overheidsinitiatieven voor woningbouw. Rommy benadrukte dat het woningbouwprogramma bestaat uit twee delen: het LWBP en het Affordable Housing Project (AHP). Het AHP omvat 3775 woonoplossingen, waarvan er al 2600 zijn gerealiseerd.

Belangrijk nieuws is dat eind april op het project Reeberg bouwrijpe kavels zullen worden opgeleverd aan de beschikkinghouders. Beschikkinghouders zullen worden opgeroepen om zich aan te melden, zodat er gezamenlijk aan hun woonoplossing kan worden gewerkt. Hoewel er al een oproep is geplaatst, zal dit nogmaals worden gedaan.

De verwachting is dat tijdens een volgende bijeenkomst op het kabinet, het staatshoofd een volledig uitgewerkt plan zal presenteren.

More
articles