Deel bewoners Powakka eist nog steeds nieuwe kapiteinsverkiezingen

Gisteren heeft de Initiatiefgroep uit Powakka een bezoek gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk om hun onvrede kenbaar te maken over de gang van zaken rondom de kapiteinsverkiezingen van 2021. Volgens de groep zijn deze verkiezingen niet volgens de geldende procedures verlopen.

Districtscommissaris Marlène Jodenra van Para heeft de aanwijzing van Sergio Sabajo als kapitein ongeldig verklaard, omdat zij niet betrokken was bij het proces. De initiatiefgroep zegt  dat er sprake was van fraude met stembiljetten en dat de telling op een geheime en niet-transparante wijze heeft plaatsgevonden.

De groep eist dat de politieke beschikking die aan Sergio Sabajo is uitgereikt, onmiddellijk wordt ingetrokken.

Ze willen dat er op korte termijn nieuwe verkiezingen worden georganiseerd, onder toezicht en coördinatie van de districtscommissaris van Para. Daarnaast dringen ze aan op een grondig onderzoek naar de gang van zaken rondom de aanwijzing in 2021. Sinds 2021 is er een conflict in Powakka tussen de voormalige dorpskapitein Patricia Sabajo en de nieuw gekozen kapitein Sergio Sabajo, wat heeft geleid tot een verdeeldheid in het dorp. Beide partijen claimen rechtmatig te zijn. Momenteel loopt er een rechtszaak over deze kwestie, waar nog geen uitspraak over is gedaan.

More
articles