Winkelprijzen binnenland hoog, regering niet in staat kosten te subsidiëren

Vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers gezegd, dat de regering nog geen oplossing heeft voor de hoge prijzen van producten in het binnenland.

De hoge prijzen van levensmiddelen en goederen in het binnenland, hebben volgens Brunswijk te maken met de hoge transportkosten. Het vervoeren van een hoeveelheid goederen naar het binnenland, verschilt heel veel met het transport in de stad en naar de verschillende districten. De regering kijkt naar mogelijkheden om de hoge vervoerskosten te dekken voor particulieren, maar de situatie is erg complex. “Om de prijzen betaalbaar te maken, zou de regering eigenlijk de kosten op zich moeten nemen, wat betreft transport naar het binnenland, zodat er vergeleken kan worden. Maar als de regering de kosten niet op zicht neemt, zal de ondernemer die de schappen naar het binnenland vervoert, zijn prijs opmaken en dat zullen de bewoners dan moeten betalen. De regering is nu niet in staat die kosten op zich te nemen”, aldus Brunswijk. Ook al zou de regering met ‘buurtie winkries’ komen, zullen de logistieke kosten toch hoog zijn.

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft de afgelopen periode controlewerkzaamheden verricht in verschillende ressorten. ‘’Er zijn heel veel calamiteiten geconstateerd waaronder prijsopdrijving, producten die vervallen zijn en het niet hebben van vergunningen’’, zei EZ-minister Rishma Kuldipsingh gisteren, voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers. Volgens Kuldipsingh is er voldoende  voorlichting gegeven over de berekening van de kostprijscalculatie aan de ondernemers, maar zonder enig resultaat, omdat ondernemers normaal doorgaan met prijsopdrijving. Ondanks de vele waarschuwingen en/of boetes die zijn opgelegd, houden ondernemers zich volgens de minister, niet aan de regels. Het ministerie waarschuwt, dat indien ondernemers zich niet houden aan de regels, het genoodzaakt zal zijn tot inbeslagname van de goederen.

More
articles