Initiatiefgroep Powakka pleit voor nieuwe verkiezingen

Lucienne Sabajo, lid van de initiatiefgroep te Powakka, heeft gisteren tegenover ABC online nieuws verduidelijkt, dat de initiatiefgroep is opgericht ter oplossing van het probleem in Powakka. Ook zei ze dat alle leden van de initiatiefgroep van mening zijn, dat de verkiezing voor het uitkiezen van een nieuwe kapitein niet juist heeft plaatsgevonden. De gemeenschap van Powakka eist daarom een nieuwe verkiezing. “Naar aanleiding van een aanwijzing die gehouden is, is er nu tweedracht ontstaan in het dorp”, aldus Sabajo.

Daarnaast zei Sabajo dat er gebleken is dat niet alle stembiljetten zijn geteld, en dat is bevestigd door de toenmalige aangewezen commissievoorzitter. Deze kwestie is toen beland bij Muriël Fernandes, voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). De vraag van de initiatiefgroep is, hoe het dan komt dat Sergio Sabajo als winnaar uit de bus is gekomen. De VIDS-voorzitter zei dat er stapels zijn gemaakt van de stembiljetten. Uit de hoogste stapel is toen vastgesteld dat de winnaar Sergio Sabajo is. Verder heeft de initiatiefgroep met Sergio Sabajo gesproken over de aanwijzing, echter gaf deze aan, dat het een gepasseerd station was.

De initiatiefgroep werd vervolgens door de districtscommissaris Marlene Joden ontvangen. Tijdens dat gesprek kwam naar voren, dat het districtscommissariaat geen kennis draagt van een nieuwe aanwijzing. Vandaar dat het districtscommissariaat geen proces-verbaal over de aanwijzing kan opmaken, en als vertegenwoordiger van de regering in het district Para niet kan meewerken aan een beschikking ten name van Sergio Sabajo en zijn groep. Sergio Sabajo zou namelijk als winnaar van de verkiezingen uit de bus gekomen zijn.

Patricia Sabajo, kapitein van Powakka, heeft op zondag 3 maart een informatieve bijeenkomst georganiseerd, die werd bijgewoond door 100 geregistreerde dorpsbewoners. Tijdens deze bijeenkomst gaf Lucienne Sabajo informatie over het onderzoek naar de juistheid van zaken met betrekking tot de aanwijzing van een nieuwe kapitein in het dorp.

More
articles