Renovaties brandweerkazernes en politiebureaus?

Vorig jaar heeft het ministerie van Openbare Werken de bouw van een nieuwe brandweerkazerne en politiebureau in Moengo afgerond. Riad Nurmohamed minister van Openbare Werken was ingenomen bij de oplevering van deze gebouwen tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door president Santokhi en vice president Brunswijk. Maar juist nu zijn het de kazernes en stations van de brandweer en de politie die vreselijk slecht aan toe zijn. Wendell Oosterwolde voorzitter van de Bond van Personeel Suriname (BPBS) is van mening dat detachering nu geschiedt in de kazernes. Ook de politiestations in verschillende districten, zijn er heel slechte staat. “Er zijn geen dienstwoningen”, aldus Oosterwolde.

Volgens hem verkeren de kazernes en het politiestation in Albina in zeer slechte staat. Ook andere kazernes en politiestations in de districten verkeren in bouwvallige staat. Hij gaf als voorbeeld de hoofdkazerne in Paramaribo van de brandweer die ook aan renovatie toe is en het zich in aanbouw verkerende hoofdbureau van politie dat niet is afgemaakt. Nurmohamed erkende de problemen waar Openbare Werken voor staat, maar verzekerde dat werk zal voortzetten. Voorts verklaarde Nurmohamed dat er al een rapport over de behoefte aan renovatie van verschillende staatsgebouwen is gepresenteerd en goedkeuring verkregen is van de regering.

Vice-president Brunswijk merkte op dat de renovatie van de bovengenoemde gebouwen al 14 jaar op zich laat wachten.

President Santokhi benadrukte de prioriteiten van de regering, waaronder economisch herstel, de herstructurering en reorganisatie. Echter vermelden ambtenaren uit de korpsen ook de slechte staat van verschillende brandweer- en politiekazernes en -stations.

More
articles