Personeel SLM eist dat zijn belangen nog worden behartigd

Marcia Clumper, voorzitter van de Bond Personeel bij de SLM (BPSLM), heeft gisteren tegenover journalisten aangegeven, dat het personeel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) deels in beraad is. Actievoerende leden zijn gisteren getogen naar het Kabinet van de Vicepresident om hun misnoegen te uiten.

“Een deel van het personeel gaat eerder weg, personen van de operationele diensten komen later aan het werk.  Wij houden van het bedrijf, wij ondersteunen de goede vooruitzichten, maar het moet niet ten koste gaan van ons. Er wordt een bepaald deel betaald van het loon, dus levert het personeel een bepaald deel aan arbeid, maar er is geen sprake van een totale werkneerlegging”, aldus Clumper

Op 5 februari dit jaar werd er een persconferentie gehouden, maar desondanks is er niets concreets gebeurd. Clumper zei dat het personeel nog steeds strijdt voor betere lonen. Het personeel bij de SLM wordt ook nog steeds niet conform de huidige koers betaald. De bond heeft toen een zaak aangespannen tegen de SLM, doch heeft deze verloren. In hoger beroep heeft het Hof toen comparitie gelast, maar ook dat heeft niet de gewenste vruchten afgeworpen. De bond wil dat het salaris van het personeel alsnog marktconform gemaakt wordt. De pensioenkwestie waarbij de gelden niet worden overgemaakt, is nog steeds een zorgpunt. Verder ook het personeelsbeleid dat rammelt van alle kanten, en de doorgroeimogelijkheden worden beperkt.

Volgens Clumper is de relatie tussen bond en directie ongewijzigd. Er wordt niet gecommuniceerd.

Na de persconferentie vorige maand, gaf de directie een verklaring uit, waarin ze een aantal punten heeft aangehaald die de bond als niet correct typeert. Clumper zei dat de directie  moet uitleggen waarom de bond niet correct heeft verklaard, want de bond praat over feiten.

Gisteren heeft de kortgedingrechter ook vonnis gewezen in een zaak die de directie aangespannen had tegen de bond. “Ik heb het vonnis nog niet gelezen, maar het komt erop neer, dat de actie van maandag onrechtmatig is en dat die opgeheven moet worden”, aldus Clumper

De vicepresident heeft de actievoerenden ontvangen, en verklaarde  dat de regering de SLM, in een heel slechte situatie heeft overgenomen, omdat de SLM bijna failliet was. De regering  moest zelfs middelen van Grassalco doorsluizen naar de SLM om het bedrijf te redden. Brunswijk vroeg het personeel hiervoor begrip te tonen, maar snapt wel volkomen dat het personeel ook moet leven en in zijn levensbehoeften moet kunnen voorzien, daarom verzocht hij het personeel mee te werken om het bedrijf weer gezond te maken. ‘’Alleen samen zal dat lukken”, aldus Brunswijk. Clumper hoopt dat de vicepresident  een oplossing kan brengen in de situatie.

More
articles