HET TRIESTE BEELD BINNEN DE GEWAPENDE KORPSEN!

Afgelopen week kwam er een bericht dat door rekruten van het Korps Politie Suriname (KPS) werd ontvangen en wel betreffende de aanschaf van hun eigen uniform. Naar verluidt laat de overheid te lang op zich wachten en is het van belang dat de opleiding snel afgerond wordt. Ook de gelden voor de schietlocatie moesten door de rekruten betaald worden. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van SRD 3500. Door de woordvoerder van het KPS werd ontkennend gereageerd op het bericht. Echter beweren leden van de verschillende korpsen, dat het in dezen geen nieuw fenomeen betreft. De laatste jaren wordt slechts één uniform bekostigd door de overheid, waardoor de rekruten er incompleet uitzien door de rest van de opleiding.

Ook bij de BBS is dit het geval. De rekruten hebben maar één uniform gehad en moeten zien hoe ze het elke dag redden. De kleur blauw die het eens had, is nog maar nauwelijks te herkennen. Zo bestaan er binnen de korpsen. Heel wat missstanden. De korpsleidingen lijken hun eigen belangen te willen behartigen en hebben duidelijk lak aan de leden. In een korps als het KPA, wordt er zelfs gesproken over maffia gedrag vanwege de leiding. De laatstgenoemden wensen geen PSU te verschaffen aan het personeel. Zo zijn er al ruim een jaar wapens verschaft aan het korps, nadat de bond er tamtam over had gemaakt bij de minister, maar toch weigert de korpsleiding deze te verstrekken. De gewapende korpsen zijn dus eigendommen van individuen, die bepalen wie wel en wie niet bewapend worden? Dat de minister met lede ogen toekijkt hoe dit alles geschiedt, zegt al veel over zijn beleid. Duidelijk geen gezagsverhouding tussen de minister en de korpsleidingen. Het heeft dus steeds meer van onderonsjes.

Inmiddels heeft korpsleiding in een verklaring gesteld, zich te distantiëren van de berichtgeving dat politierekruten zelf moeten betalen voor hun uniform en schietexamen. ‘’De korpsleiding draagt hiervan geen kennis, heeft nimmer instructies hieromtrent gegeven en distantieert zich met klem van deze berichtgeving‘’, aldus de verklaring.

More
articles