‘Wisselkoers CBvS nog niet gedaald’

De voorzitter van de Suriname Chinese United Association (SCUA), Li Xue Xiong, heeft in gesprek met Suriname Herald verklaard, dat de prijzen in de winkels niet zijn gedaald, omdat er nog geen koersaanpassing heeft plaatsgevonden bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Volgens hem is dit de officiële koers waarmee er wordt gewerkt. De voorzitter zei dat er slechts een daling heeft plaatsgevonden bij de cambio’s en op de straatkoers. “Indien de CBvS zijn wisselkoersen aanpast, zullen de handelaren geen keus hebben dan daarmee te werken. Dit zal maken dat de winkelprijzen terstond dalen”, aldus de voorzitter.

Xiong zei dat winkeliers niet degenen zijn die de winkelprijzen bepalen, maar dat zij afhankelijk zijn van de groothandelaren. “Zij geven de prijzen door waartegen de goederen moeten worden verkocht. Als de groothandel de prijs verhoogt, moeten wij ook onze prijzen aanpassen”, aldus de SCUA-voorzitter.

De wisselkoers voor de USD is gedaald van SRD 37,00 naar ongeveer SRD 32,00 bij de cambio’s. Velen in de samenleving kijken op grond hiervan uit naar de prijsdalingen en hopen dat de wisselkoersen verder dalen.

More
articles