Regering herschikt lening van 8,3 miljoen USD

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, heeft in gesprek met Suriname Herald gezegd, dat er een herschikking van de lening van US-dollar 8 miljoen heeft plaatsgevonden, die bedoeld is voor de financiering van de brug en het gebied aan de Van ’t Hogerhuysstraat.

“We hebben dit nu aangepakt en opnieuw onderhandelingen gevoerd. Er heeft ook een herstructurering plaatsgevonden, omdat de vorige regering de lening niet kon terugbetalen. De herstructurering en onderhandelingen zijn heropgestart en er zijn nieuwe contracten ondertekend. Het project wordt gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank”, aldus Nurmohamed.

‘’De werkzaamheden zijn volgens de minister al begonnen en worden uitgevoerd in drie fasen. Men begint met de brug, waarvan de bouw een jaar zal duren. De aanleg van de parkeerplaats bij de Nieuwe Haven is ook al begonnen, zodat dit geen verstoring veroorzaakt. Alle werkzaamheden zullen naar schatting ongeveer een jaar in beslag nemen.’’ De minister zei ook dat er bij de haven een groot parkeerterrein zal worden aangelegd voor de containers. Er zal ook een ontmoetingsplaats komen voor vrachtwagenchauffeurs, waar ze kunnen ontspannen. Daarnaast zal er een digitaal bord worden geplaatst waarop chauffeurs een uur van tevoren kunnen zien, wanneer ze de haven kunnen binnenrijden. Door de haven uit te breiden, wil de overheid voorkomen dat vrachtwagens op de berm parkeren.

 

More
articles