Bordo ging wurgcontract aan met staat

Gracia Emanuel, minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, heeft gisteren voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers tegenover journalisten verklaard, dat de voortvluchtige directeur van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), Joël ‘Bordo’ Martinus, namens zijn bedrijf Dompu Trowe, een contract heeft getekend met de toenmalige voorzitter van het stichtingsbestuur van het NIS, Delcano Misiedjan. Het zou gaan om een overeenkomst waarbij de staat aan het bedrijf maandelijks SRD 100.000 zou moeten betalen. Dit werd echter pas ontdekt nadat Bordo was gevlucht.

Volgens de minister zal zij nimmer meewerken aan de uitvoering van het contract, aangezien er geen overeenstemming was met het ministerie van ROS. “De toenmalige directeur heeft destijds niet alleen aan de leiding van ROS, maar ook aan de totale samenleving verteld dat hij de inrichting van het kantoor uit zijn eigen zak heeft betaald. Ook de comptabele regels zijn niet gevolgd, want we hebben geen aanbesteding gezien en hoe het komt dat er een overeenkomst is aangegaan met Dompu Trowe. Dus we kunnen niet overgaan tot het betalen van 100.000 SRD elke maand aan een bedrijf”, zei de bewindsvrouw.

Emanuel zei dat aangezien deze kwestie al een tijdje speelt, zij besloot om de persoonlijke zaken weer af te staan aan Dompu Trowe, zodat in PPP-verband het NIS weer kon worden ingericht. Maar terwijl dit besluit de vorig week woensdag werd genomen, werd zij tot haar grote verbazing afgelopen weekend opgeschrikt door het nieuws over de ontruiming en vernieling. Zij gaf toen terstond opdracht aan de waarnemende directeur van het NIS om aangifte te doen. De plaats is volgens de minister nu ook beveiligd.

More
articles