Pakittow: ‘Men is bang voor nieuwe politiek in Suriname’

De politieke activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft in gesprek met ABC-actueel gezegd te merken dat de oude politieke leiders bevreesd zijn voor nieuwe politiek, vandaar dat men hem met een strafeis van 400 dagen celstraf, politiek denkt uit te schakelen. Volgens hem merkt men, dat de gemeenschap vertrouwen in hem heeft en dat dit politiek tegen hen gebruikt kan worden. “Ze zijn bang voor nieuwe politiek. Het is duidelijk. Wan tra man e dyompo tap podium san na 80 yari. San yo go du tap 80 yari? Wat voor inzichten heb je? Je hebt je niet eens ontwikkeld in de nieuwe tijd”, aldus Biervliet.

Volgens Pakittow is niet alleen hij bang voor wat komen zal, maar ook zijn fans. Hij zegt heel wat vragen te hebben gehad van Surinamers, die iets positief in hem zien en willen dat hij op een kiezerslijst komt. Echter heeft hij er vertrouwen in, dat de rechterlijke macht een politiek onafhankelijk besluit zal nemen. De PRO-politicus uitte verder ook zijn bezorgdheid over de manier waarop onder andere de gebeurtenissen van 17 februari 2023 zijn gebruikt om mensen, voornamelijk activisten, af te schrikken voor het uiten van hun democratisch recht door protestacties te organiseren.

Biervliet alias “Pakittow” zegt dat het onvoorstelbaar is dat men zich politiek niet mag ventileren in een land tegen een persoon, anders komen er maatregelen. “Ik kan mij niet indenken dat men in een democratisch land bang is om zijn mond open te doen tegen een man die denkt dat hij God is”, aldus Pakittow.

More
articles