Gajadien: ‘Potentiële MI-GLIS-directeur straalt meer rust uit’

De VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien, heeft in een tv-interview gezegd, dat hij tevreden is met het ontslag van de gewezen directeur van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem(MI-Glis). Hoewel Gajadien spreekt over een ontslag, wordt vanwege de regering gesteld dat Glenda Heikerk zelf haar ontslag heeft ingediend, dat vervolgens door de regering werd geaccepteerd. Gajadien meldt dat er binnen het MI-GLIS zaken zich hebben voorgedaan die tot vraagtekens hebben geleid. Hij zei verder aan dat de nieuwe directeur meer rust uitstraalt.

Volgens Gajadien zal de opvolger van Heikerk een politiek neutraal persoon zijn. Hij verduidelijkte dat bij het samenstellen van de huidige regeringscoalitie, bepaalde posities aan politieke partijen waren toegewezen, waarbij de VHP enkele posities aan de NPS had overgedragen, wat ook in deze situatie het geval zou zijn.

In de wandelgangen wordt gesuggereerd dat de positie van Heikerk onhoudbaar werd in de kwestie van de uitgifte van grond op het veelbesproken Sabaku-project. In deze zaak zou er een onderzoek komen naar de uitgiften, waaruit zou blijken, dat er sprake is van een stukje belangenverstrengeling. Wat het aandeel van Heikerk in dezen is geweest, is niet bekend.

Noot van De West:

Het verwijderen van Heikerk heeft veel van politieke rancune naar de NPS, terwijl Heikerk niet bekend staat als fervent partijlid of sympathisant van de NPS. De regering streeft naar het schijnt naar de benoeming van een manipuleerbare partijloyalist.

More
articles