Hoe dienstverlening moet inspelen op de olie- en gasindustrie

Andrew Tom, de Country Managing Partner van Ernst & Young Suriname, sprak deze week tijdens de paneldiscussies van zijn organisatie, over de manier waarop de verwachte groei van Suriname bij een verhoogde olie-industrie versterkt en voorbereid kan worden.

Tijdens de paneldiscussies bij deze samenkomst zijn verschillende bedrijfsleiders en managers aan het woord geweest. De deskundigen bespraken de perspectieven en benaderingen die toegepast zouden kunnen worden in de energiesector van Suriname. Ook kwamen verschillende kwesties over hoe de samenwerking tussen bedrijven beter zou kunnen gaan aan de orde met managers en CEO’s van bedrijven. Tom gelooft dat deze discussies zullen bijdragen aan een beter functioneren van Suriname. Ook andere sprekers zoals Steven Debipersad, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), Dennis Pello, manager Sustainable Energy Staatsolie, Willem Bloem van Consultants N.V. en Almar Giesberts, richten zich uitgebreid tot de aanwezigen.

Enkele van de onderwerpen die op de agenda stonden, waren de macro-economische vooruitzichten van Suriname, met name in de olie- en gassector.

De aanwezige bedrijfsleiders en managers kregen voorstellen voor wat betreft de overwegingen die ze moeten maken bij het bedienen van olie- en gasbedrijven, het afstemmen van hun strategie op de buitengewoon krachtige groei in een energierijke economie, en hoe ze hun strategie effectief kunnen bijstellen met het juiste advies en de juiste know how. Bedrijfsleiders en managers hadden de mogelijkheid deel te nemen aan de discussies.

In het algemeen kan gesteld worden, dat de lokale bedrijfsontwikkeling en sociaaleconomische versterking, ertoe kunnen leiden dat de groei en het concurrentievermogen van lokale bedrijven worden bevorderd door een gunstige werkomgeving te creëren voor hun deelname aan een komende toeleveringsketen.

Surinaamse bedrijven kunnen ook vernieuwingen en technologische vooruitgang stimuleren, door opleidingen aan te bieden aan hun lokale partners. De sprekers tijdens de ontstane discussies benadrukten dat zowel buitenlandse als lokale partners zich geen zorgen hoeven te maken, omdat de processen regelmatig beoordeeld zullen worden.

More
articles