Guyana verwacht dat Exxon een 7e offshore ontwikkelingsaanvraag zal indienen

De regering van Guyana verwacht dat de mede-venturers van het door Exxon geleide Stabroek-blok, in 2024 een zevende offshore ontwikkelingsaanvraag zullen indienen. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Vickram Bharrat, zei dat de regering 100 miljoen GY (ongeveer 480.000 dollar) heeft begroot om de aanvraag te beoordelen. “We hebben met Payara te maken gehad. Wij hebben met Yellowtail te maken gehad. We hebben met Uaru te maken gehad. Nu hebben we te maken met Whiptail. En we verwachten dat er dit jaar ergens nog een veldontwikkelingsplan zal verschijnen”, aldus Bharrat.

Hij zei dat de regering een adviseur moet betalen om de aanvraag te beoordelen. Bayphase Oil and Gas Consultants was de afgelopen paar de voorkeursrecensent.

Bharrat voegde eraan toe dat nog moet worden bepaald of het project voor de olie- of gasproductie zal zijn. ExxonMobil heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de Fangtooth-ontdekking, waarbij het waarschijnlijk is dat dit het zevende project zal zijn. Er zijn echter wel enkele gasonderzoeksboringen gedaan en vicepresident Bharrat Jagdeo heeft gezegd dat de regering wil dat Exxon met meer enthousiasme aan de slag gaat met gasprojecten.

ExxonMobil heeft tot dusver goedkeuring gekregen voor vijf offshore olieprojecten en zal naar  verwachting in het eerste kwartaal van 2024 goedkeuring krijgen voor het zesde project. Drie van de goedgekeurde projecten zijn in bedrijf en hebben al een gecombineerd doel van 620.000 vaten per dag bereikt (b /D). De overige zullen naar verwachting in de periode 2025-2027 met een snelheid van één per jaar in gebruik worden genomen. De olieproductie voor de kust van Guyana zal naar verwachting in 2027 de 1,2 miljoen vaten per dag overschrijden.

More
articles