Chaka Demus & Pliers op Spang Festival

Het Jamaicaanse reggae en dancehall duo Chaka Demus & Pliers is de hoofdact van het eerste Spang Festival dat op 10 februari in ons land wordt gehouden.

Wie kent het legendarische reggae duo Chaka Demus & Pliers nou niet? Met hun razend populaire nummers ‘Murder She Wrote’ en ‘Tease Me’ veroverden zij in de jaren negentig alle hitlijsten. Ze werden de eerste Jamaicaanse act die drie consequente singles in de top vijf van de Britse hitlijsten kreeg.

Het Jamaicaanse duo Chaka Demus & Pliers komt voor de tweede keer naar Suriname voor het geven van een concert. Hun eerste bezoek was in 2014. Toen traden ze op bij de Old Skool Bubblin Party in Club Zenaida. Ze werden de eerste Jamaicaanse act die drie consequente singles in de top vijf van de Britse hitlijsten kreeg.

De Jamaicaanse dancehall artiest Cutty Ranks bekend van de hits ‘Six Million Ways To Die’ en ‘Limb by Limb’ is ook gecontracteerd voor het festival. Uit Nederland komen het dj producersduo AfroBros, de dancehallartiest Kalibwoy, de veel belovende dj en producer Don Duro en Vurra. En uit eigen land zijn de twee topartiesten Psyco en Kappalani gecontracteerd.

Spang Festival is reeds een begrip in Nederland. Het wordt samen met Corendon Airlines gehouden. De artiesten komen rond 6 februari aan in Suriname en de kaarten worden verkocht op verschillende locaties zoals Bori Tori, All Star en D&F.

More
articles