OM vraagt Hof van Justitie verzoekschrift en beroepschrift decemberstrafzaak af te wijzen

Het Hof van Justitie heeft afgelopen maandag het verzoekschrift en het beroepschrift, ingediend door de advocaten mr. Murwin Dubois, mr. Milton Castelen, mr. Derrick Veira, mr. Nailah van Dijk en mr. Martin Misiedjan namens hun cliënten D. Bouterse, E. Gefferie, S. Dendoe, I. Dijksteel en B. Brondenstein, in behandeling genomen. De verdachten Gefferie, Dendoe en Brondenstein waren aanwezig. De Raadkamer die de zaken in behandeling heeft genomen, bestaat uit mr. S.S.S. Wijnhard, president van de kamer en de leden mr. R.M. Praag en mr. I. Sonai.

Het nieuw advocatenteam van de veroordeelden in de 8 decemberstrafzaak, vroeg opschorting van de uitvoering van het vonnis in deze zaak. Indien opschorting niet kan worden toegewezen, wordt gevraagd dat het vonnis wordt geschorst. In hun beroepschrift wordt door hen gevraagd dat het besluit van de procureur-generaal omtrent de last tot aanmelden van de veroordeelden in verband met het ondergaan van de opgelegde straf, wordt herroepen en dat een nieuw besluit wordt genomen, waarin de procureur-generaal wordt bevolen om de tenuitvoerlegging van het vonnis van 20 december 2023 niet uit te voeren en als dat niet wordt toegewezen, om de tenuitvoerlegging van dat vonnis te schorsen. Advocaat Dubois heeft het verzoekschrift en het beroepschrift toegelicht.

Na de toelichting van de verdediging heeft de waarnemend procureur-generaal haar reactie schriftelijk overgelegd en heeft zij deze vervolgens toegelicht. Zij vroeg om afwijzing van hetgeen de raadslieden in het verzoekschrift en het beroepschrift hebben gevraagd, omdat het gevraagde geen steun vindt in de wet.

De raadslieden hebben vervolgens gevraagd hen in de gelegenheid te stellen op  een andere datum  in te gaan op de reactie van de procureur-generaal, hetgeen is toegelaten.

De behandeling van het verzoekschrift en het beroepschrift zal worden voortgezet op 13 februari 2024 om 13.00 uur. Op die dag zullen zowel de advocaten als de vervolging aan het woord komen. De afspraak is gemaakt dat zowel de advocaten als de vervolging hun reacties op schrift stellen en vooraf versturen naar de griffier en de tegenpartij.

More
articles