Goedschalk: ‘Ik heb nergens gezegd dat ze gronden hebben gekregen’

John Goedschalk, directeur Climate Change Advisory Services, heeft gisteren tegenover ABC online nieuws gezegd, dat hij nimmer beweerd heeft, dat er gronden zijn toegewezen aan mennonieten. Goedschalk benadrukte, dat zijn focus ligt op gedocumenteerde plannen, die via officiële correspondentie tussen het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, zijn gepleegd. “Er zijn plannen door middel van brieven, waar er wordt gesproken over het omzetten van landbestemmingsgrond naar landbouwgrond voor 560.000 hectare”, aldus Goedschalk.

Volgens Goedschalk heeft hij gesproken met een zakenpartner van de mennonieten, die stelde dat de overheid van plan is om 300.000 hectare vrij te stellen voor verkoop aan mennonieten. Vervolgens benadrukte Goedschalk dat hij pleit voor een open en transparant proces, waarbij de grondrechten van inheemse en tribale volkeren worden gerespecteerd. “Dat is waar ik bij blijf, ik zal mij niet laten afleiden iets anders te zeggen”, aldus Goedschalk.

Het Kabinet van de President heeft in een persbericht aangegeven, dat John Goedschalk in een podcast heeft beweerd dat mennonieten reeds grond hebben gekregen. Het kabinet ontkent dit. Minister Vorswijk en Ramdin ontkennen ook dat mennotieten grond toegewezen hebben gekregen.

More
articles