PIKACHU GEBRUIK ONDER JONGEREN SCHRIKBAREND?

De afgelopen maanden is er een nieuwe drugssoort op de markt gekomen, genaamd ‘picachu’. Vooral onder de jongeren wordt deze vloeibare stof veel gebruikt. Door bepaalde artiesten wordt deze drugssoort aanbevolen als de normaalste zaak, om even los te komen. Echter weten we dat drugs niet bij eenieder op dezelfde manier werken, dus voor je denkt, zitten de meeste jongeren met een strafblad. Kijk maar naar het recente geval waarbij vier jongeren een vloeibare drugssoort in een drankje voor een jongedame deden en haar vervolgens beurtelings te verkrachten. Erger nog, deze handelingen werden op beeld vastgelegd en verder gedeeld.

Door de minister van Justitie en Politie wordt in alle toonaarden gezwegen over de toename van deze drugssoort: waar blijft de voorlichting? Dit zou het moment moeten zijn, om te trekken naar de scholen en de binnenstad, om jongeren bewust te maken, wat het gebruik van picachu voor gevolgen kan hebben. Je zou jongeren ook moeten adviseren, hoe om te gaan met hun drank, want per slot van rekening hebben ze ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Waar is de minister van Jeugdzaken, die allang naar de verschillende woonwijken had moeten gaan.

Ook de districtscommissaris had allang moeten inkomen om feesten stop te zetten, waar dit soort drugs openlijk ten verkoop worden aangeboden en zelfs worden gepromoot door artiesten. We hebben een taak! Dat is het beschermen van onze jongeren. Het moet niet gekker worden en we mogen niet meer jeugdigen verliezen door onverantwoordelijk gedrag.

FOTO: SRHERALD

More
articles