Mensen met een beperking wederom in actie

Vanmorgen kwamen mensen met een beperking onder leiding van Stichting Wan Okasi in actie. Deze actie werd gevoerd door personen met een beperking, hun dappere ouders en toegewijde verzorgers. Dit, omdat de regering de met hen overeengekomen afspraken niet is nagekomen.

‘’De regering is doof gebleven voor onze smeekbeden in brieven gedateerd 4 december 2023 en 8 januari 2024. In deze brieven eisten wij niets meer dan het recht op een waardig bestaan: een financiële uitkering die de armoedegrens of het minimumloon weerspiegelt en tijdige overmakingen, uiterlijk elke twintigste van de maand. Tot onze diepe spijt is aan geen van deze eisen voldaan”, liet de voorzitter van stichting Wan Okasi, Aniel Koendjbiharie, weten.  Hij geeft verder aan dat de  financiële ondersteuning, die normaal op de twintigste overgemaakt werd, nu met dagen vertraging wordt  overgemaakt. De huidige regering heeft volgens de voorzitter zelfs nagelaten de resterende elf maanden van de covid-uitkering van SRD 675 te voldoen, ondanks herhaalde verzoeken. Op het Kabinet van de President liggen al meer dan een jaar onbehandelde actiepunten, en petities en voorstellen zijn genegeerd.

Vanochtend voerden mensen met een beperking en hun ouders/verzorgers actie nabij Fort Zeelandia. Dit, omdat de regering de met hen overeengekomen afspraken, niet zou zijn nagekomen. Foto: S.S

De groep met een beperking heeft besloten niet langer te zwijgen en zijn recht te zoeken. Volgens hen is het vinden van werk moeilijk, waardoor zij afhankelijk zijn van de uitkering.

More
articles