Brand vernietigt vier panden

Vanmorgen rond 04.00 uur rukte de brandweer uit naar een brandmelding aan de Domineestraat. Bij aankomst trof ze een fel uitslaande brand aan. Gebleken is dat de brand is begonnen aan de achterzijde van pand nummer 30 en door openingen in wanden en of het dak, naar buiten kon treden. Zo sloeg het vuur al snel over naar de belendende panden 28 en 26. De bovenverdieping van pand 28, dat aansloot op een gebouw aan de achterzijde, vatte snel vlam. Er waren ook mensen in dat gebouw die er tijdig uitgehaald werden.

De benedenverdieping van pand 28 is in takt gebleven. Intussen is de complete inventaris van de winkel op de begane grond in veiligheid gebracht. Het pand 30 is geheel door het vuur verwoest.

Een bewaker van een belendend pand beweerde, dat hij aan de achterzijde van pand 30, vuur had waargenomen. Volgens hem was daar het begin van brand. Hij alarmeerde zowel de politie als de brandweer. Het gebouw van Vaco is in takt gebleven, maar de machines van het bedrijf in een belendend gebouw (verbonden met een hal), zijn verloren gegaan. Brandweervoorlichter Olton Pinas zei dat geen van de vier panden die verloren zijn gegaan, waren naar wij vernemen, verzekerd. In dezen gaat het om monumentale gebouwen.

Brandweervoorlichter Olton Pinas zei dat er gewerkt werd met een dompelpomp die werd ingezet bij de platte brug en zo voldoende water kon toevoeren om het vuur te bestrijden. Het brandweerpersoneel ter plaatse bestond uit 36 man dat het vuur onder controle had omstreeks 06.00 uur.

Een deel van de binnenstad moest voor de veiligheid afgesloten worden om de brandweer in staat te stellen haar werkzaamheden vlot te kunnen verrichten. Het politioneel onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is van de brand. Vanmorgen waren de adressen van de panden die door het vuur zijn getroffen, nog niet vrijgegeven. Wat vast staat, is dat in de omgeving waar de brand heeft gewoed, camera’s vermoedelijk vanaf het begin tot het eind van het incident, bruikbaar materiaal hebben vastgelegd.

More
articles