OOK KORPSEN KAMPEN MET BRAIN DRAIN?

Niet slechts binnen de gezondheidszorg, maar ook in de verschillende korpsen die  vallen  onder het ministerie van Justitie en Politie (JusPol), is er een groot tekort aan manschappen. Dit heeft niet alleen te maken met het aantal ambtenaren dat is uitgeleend voor beveiligingswerkzaamheden, maar ook met het vertrek van manschappen die hun heil elders zijn gaan zoeken. De meesten komen niet uit met het karige loon en hebben liever een andere baan in het buitenland. Door de korpsleidingen wordt steevast gezwegen hierover. Echter spreken de grote lichtingen die worden gedraaid en het tekort, boekdelen.

Verschillende bondsvoorzitters hebben al geruime tijd aan de bel getrokken hierover en getracht de regering te bewegen, de salarissen marktconform te maken. Dit zonder enig resultaat! De regering heeft liever dat toelages worden toegekend, waarbij er nauwelijks een verschil te merken is. Erger nog is dat de leden in het korps gedwongen worden lange uren te maken door de onderbezetting, maar waarbij de belastingschijven op zodanige wijze insnijden op het geheel aan overuren.

Velen verlaten alles wat reeds is opgebouwd! Maar vanwege het ministerie van JusPol blijft de waardering naar het personeel nog altijd uit. Straks moeten we politieposten, gevangenissen en brandweerposten sluiten, omdat de bezetting het niet meer toelaat. De regering zal hier zeker geen last van hebben, want minder personeel om ze te stoppen met hun illegale praktijken. Waar blijven de gesprekken die de president beloofd had met de vakbeweging te voeren, betreffende de looncorrecties? We hopen niet dat het blijft bij mooie praatjes.

More
articles