GEBELGD OVER TELGT

Wayne Telgt verlaat de NPS. En zoals het iemand die het vertrouwen van kiezers en van partijleden gevraagd en voor een gedeelte gekregen heeft, heeft hij dat publiekelijk bekendgemaakt. Telgt is als mediamaker, ondernemer en bewaker van verschillende zakelijke merken, bewust ge-noeg geweest, om zich niet negatief uit te laten over de partij of over de leiding en heeft zijn spaarzame woorden met voorzichtigheid gekozen.

Een barrage aan eerst social me-dia verkeer en daarna reacties op stroman argumenten, op woorden die Telgt niet zelf gebruikt heeft, over zijn beweegredenen, hebben de jongeren bij de NPS zich doen ontvallen over Telgt als persoon en als politicus. De woorden in zijn richting zijn scherp en onvriendelijk. Aan de ene kant wordt hij ‘gezien zijn leeftijd geen jongere’ meer genoemd. Aan de andere zijde wordt in twijfel getrokken of Telgt eigen politiek draagvlak zou hebben of dat zou danken aan een stemadvies in een grijs verleden, door voorzitter Rusland.

Voor hen die zich blind staren op de details van de discussie, wordt de hoofdzaak over het hoofd gezien. De NPS heeft bij doorstroom en bij behoud van jong politiek talent, vrijwel iedere andere politieke partij voor zich te dulden. De partij heeft verkiezing na verkiezing de gemiddeld oudste kieslijst en oudste fracties. De ge-kozen beleidsmakers, van ministers tot di-recteuren, zijn niet alleen van gevorderde leeftijd, maar zelden hervormers in beleidsmatige zin. En de rancune waarmee jongeren uit de partij verjaagd en gepest zijn geworden, is niet met Wayne Telgt begonnen en zal niet met Wayne Telgt eindigen.

Telgt is, behalve een van de meest markante en herkenbare presentatoren en mediapersoonlijkheden van Suriname, on-dernemer, toezichthouder en bestuurder in het bedrijfsleven en bij semi-overheden. Diverse beleidsmakers, tot op regeringsniveau, hebben zijn advies en betrokkenheid actief opgezocht. Het is goed mogelijk dat bij hem de ambitie afstierf, om de NPS aan regeerverantwoordelijkheid te helpen. Maar het is hol en leeg natrappen, om te stellen dat zijn vertrek geen verlies voor de NPS zou zijn. Daarnaast is het jammer dat jongeren zich ervoor lenen zich achter degenen die werkelijk moeite hebben met de persoon of met zijn handelen, te verschuilen, in plaats van zelf het toneel te betreden.

Evenwel hebben de reacties hem tot een tweede publiekelijke ronde bewogen. Daarin is nadruk gelegd op een ideologisch en theoretisch politiek kader, als onderdeel van de beweegredenen. Aan ge-loofwaardigheid schort die verklaring wel enigszins. Qua ideologie is er tussen NPS en SPA geen hoge schutting te bouwen. Ook qua etnische samenstelling van de achterban, zullen er geen glasscherven of prikkeldraad aangebracht hoeven te worden. Hetgeen in de wandelgangen, de nauwe relatie tussen de zittende president enerzijds en Telgt anderzijds, onderwerp van gesprek maakt, op weg naar de koffiekamers. Het evenredig kiesstelsel is een aderlating voor de VHP, voor wie de Orange Movement en Stem Slim, niet herbruikbaar zullen zijn. De welkome, grote tent waar iedereen als kiezer welkom was, is niet de rekruutvijver geweest voor be-stuurders.

Politieke cynici menen dat de verhuizing van een kopstuk naar een zijvertakking van de NPS, met een eigen kieslijst, stemmen wegtrekt bij de partij in opmars en het nationaal leiderschap in de verzwakte boezem van de VHP zou kunnen laten. Santokhi kan zich een rechtstreeks omarmen van Telgt, op het moment niet politiek veroorloven, maar de weg naar 2025 biedt nog voldoende kansen daartoe, terwijl nu al de impuls aan de SPA, met de komst van Telgt, grotendeels uit voormalig NPS’ers zal bestaan, hetgeen Santokhi op de korte en middellangetermijn het meest in de kaart speelt.

In positieve zin, is de NPS juist bezig om naast verjonging binnen structuren en bestuur, gender en inclusiviteit middels een werkverdeling, als hefbomen voor groei toe te passen. Daarbij hoort dan ook een afscheid van de traditie van een gordijn van ontastbaarheid, rond een voorzitter. En een kritische houding, gericht op doelstellingen en assertieve werving en behoud.

R.B.

More
articles