Veiligheidsplan gepresenteerd aan staatshoofd

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft tijdens een vergadering het Veiligheidsplan 2024 gepresenteerd aan president Chandrikapersad Santokhi. Bij de presentatie waren minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en zijn teamleden, defensieminister Krishna Mathoera en haar teamleden, minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking Albert Ramdin, directeur DNV, adviseur Nationale Veiligheid en de procureur-generaal aanwezig.

Tijdens de vergadering hebben de leiding van het KPS en minister Amoksi een terugblik op 2023 gegeven en het plan van aanpak van het Veiligheidsplan 2024 aan de aanwezigen gepresenteerd. Minister Amoksi benadrukte dat het ministerie onder andere werkt aan de aanpak van drugsbeleid, vreemdelingenbeleid, zichtbaarheid van de politie, en aanscherping van het vuurwapenbeleid. Het korps heeft tevens het beleid voor 2024 uiteengezet.

Naar aanleiding van de incidenten in 2023, waaronder recentelijk de berovingen in Atjoni en Afobakka, zijn veiligheidsplannen opgesteld die zullen worden geïmplementeerd. Minister Amoksi kondigde aan dat het ministerie binnen een week met een actieplan zal komen. Tot slot had de minister een boodschap voor de samenleving, namelijk dat het ministerie rekent op de ondersteuning en samenwerking vanuit de samenleving.

More
articles