Er is nog steeds vertrouwen in de VHP

Volgens president Chandrikapersad Santokhi  zijn er  diverse moeilijkheden die zich voordoen binnen de coalitie en  iedereen kijkt  naar de VHP voor oplossingen. Ook  heeft  Santokhi veel bewondering voor de doorzettingsvermogen die de regering heeft getoond in de afgelopen drie jaren, want het waren volgens hem geen makkelijke jaren, dit vormt volgens Santokhi een teken van vertrouwen in de partij. Daarnaast zei hij, dat ondanks de uitdagingen waarmee de regering te kampen had, zoals koersstijging en hoge prijzen in de winkels, maar dat met de ervaringen en wijsheid in zijn partij het gelukt is deze moeilijke tijden te overbruggen.

Santokhi benadrukte dat de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), ondanks de zware druk vanuit de samenleving, toch is gelukt. “Nu wordt Suriname als model gebruikt door het IMF aan andere landen, die een IMF-programma wensen te volgen”, aldus Santokhi. Daarnaast stelde hij, dat een IMF delegatie naar Suriname zal afreizen aan het einde van deze maand. Verder mag  Suriname later  dit jaar ook  een bezoek verwachten van de Deputy Ditector van de  Inter-American Development Bank (IDB).

Vervolgens zei Santhoki , dat los van de instituten IMF en IDB er meerdere instituten zijn geweest die vertrouwen hebben gesteld in Suriname. “Het toenemen van vertrouwen heb ik geconstateerd bij de schuldonderhandelingen met de schuldeisers”, aldus Santokhi. Hij merkte ook op dat het niet makkelijk is voor Suriname, maar we moeten doorgaan tot het bittere eind. Verder ging Santokhi  in op de wederherziening van de BTW-wet, om enige verlichting  te creëren voor de samenleving.  “Er zijn reeds gesprekken geweest met de leiding van de Nationale Assemblée (DNA) en de verschillende fractieleiders, dus deze wet zal snel op agenda komen van DNA om hem te herzien”, aldus Santokhi.

More
articles