Ruben Ravenberg neemt roer over bij SBB

Ruben Ravenberg is sinds kort directeur bij de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). De organisatie zat enige tijd zonder leiding, nadat de vorige directeur, Stanley Betterson, om privéredenen zijn portefeuille ter beschikking had gesteld. Ravenberg heeft tegenover Starnieuws gezegd dat zijn voorganger een uitstekende job heeft gedaan en een goed draaiende organisatie heeft achtergelaten die genoeg inkomsten kan genereren voor het land.

Ravenberg zegt ook zich ervan bewust te zijn, dat de SBB corruptiegevoelig is, waardoor de overheid heel veel inkomsten misloopt. In 2021 had directeur Betterson al melding gemaakt van zaken die fout gaan, waardoor de staat inkomsten derft. President Chandrikapersad Santokhi deelde toen mee, dat Suriname jaarlijks USD 130 miljoen misloopt.

Ravenberg zegt zich optimaal in te zetten de doelstelling van de organisatie te bereiken. Hij zegt dat hiermee een stap gezet wordt in de richting van het terugbrengen of helemaal elimineren van de corruptie. Als tweede doelstelling kijkt hij ook uit naar het ISO-certificeringsproces. Hij vertelt dat de organisatie jaren geleden gebonden was aan de certificeringsscan, maar daarna is er niets meer uit de bus gekomen. Voorts wenst hij een gesprek te hebben met de bond, aangezien volgens bekomen informatie, de pensioenregeling meer aandacht verdient.

 

More
articles