Wegen rehabilitatie en ontwateringsproject genieten prioriteit

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft in gesprek met een lokaal medium aangekondigd, dat het ministerie zal proberen om nog een aantal primaire en secundaire wegen dat hoge prioriteit geniet, te rehabiliteren. Verder is het landelijk  ontwateringsproject ook opgepakt, waarbij er nog meer ontwateringswerken zullen worden vernieuwd in dit jaar. Wat heel erg belangrijk is en waar er inmiddels werk van is gemaakt, is de verkeersveiligheid van de openbare wegen. Volgens Nurmohamed zijn de achterstanden van bepaalde projecten  groot, maar die zullen door middel van  goed beleid structureel worden ingelopen.

Het ministerie werkt  ook  aan de  woningnood middels het woningbouwprogramma, dat wordt uitgevoerd door het LBB-project. Het ministerie van OW dient als de controlerende organisatie die uitvoeringen pleegt, vergunningen verstrekt en de plannen toetst. Het woningbouwprogramma wordt zodanig ondersteund. zodat mensen op een veilige manier kunnen bouwen.

Naast de hoognodige onderhoudswerkzaamheden, zijn er ook andere grote projecten die prioriteit genieten, benadrukte  Nurmohamed Desondanks zal er gewerkt worden met de beschikbare middelen, bij het landelijk op orde stellen van zaken. “De samenleving mag erop rekenen dat wat het ministerie heeft gegarandeerd, gegarandeerd blijft. Wegen zullen worden onderhouden, de vuilophaal zal ook effectief geschieden eveneens het onderhoud van de bermen langs de hoofdwegen. Klimaatmonitoring maar ook  vergunningsbeleid blijven gegarandeerd”, aldus Nurmohamed.

More
articles