President tevreden over geboekte resultaten 2023

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte zijn tevredenheid over de vooruitgang die in 2023 is geboekt en de inzet van de regering voor het herstelprogramma dat is ontworpen om de economische uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd aan te pakken en de basis te leggen voor duurzame ontwikkeling. Het staatshoofd gaf tijdens de jaarafsluiting met de regering op woensdag 27 december aan, dat ondanks de moeilijkheden die zij onderweg tegenkwamen, er aanzienlijke resultaten zijn geboekt.

Volgens president Santokhi zijn de gestelde doelen om de economie te stabiliseren en het investeerdersvertrouwen te herstellen gehaald op macro-economisch niveau. De genomen maatregelen hebben bijgedragen aan het creëren van een gunstiger ondernemingsklimaat, het aantrekken van nieuwe investeringen en het stimuleren van de economische groei.

Het staatshoofd wees ook op het belang van het sociaal programma dat door de regering is geïmplementeerd. Hij erkende dat er nog werk aan de winkel is om het effectiever te maken in het voldoen aan de behoeften van de bevolking. De president is tevreden over de tot nu toe geboekte vooruitgang en trots dat de regering de uitdagingen waarmee zij wordt geconfronteerd bij de uitvoering van de programma’s, niet uit de weg gaat. De regering   blijft zich inzetten voor haar doelstellingen en heeft veerkracht getoond ondanks tegenslagen.

Vooruitkijkend naar 2024 benadrukte president Santokhi de noodzaak om voort te bouwen op de prestaties van 2023 en te blijven werken aan duurzame ontwikkeling. Hij schetste de prioriteiten van de regering voor het komende jaar, waaronder verdere economische hervormingen en het versterken van sociale programma’s.

More
articles