Santokhi tolereert geen onveilig gevoel door criminaliteit

President Chandrikapersad Santokhi heeft in gesprek met Starnieuws gezegd, dat de opdracht reeds is gegeven voor een harde aanpak van de criminaliteit. Dit, nadat een groep criminelen in Atjoni een zware roofoverval heeft gepleegd. Volgens Santokhi is de opdracht reeds gegeven aan de minister van Justitie en Politie (JusPol) en de minister van Defensie. Hij wil binnen de kortste tijd een plan van aanpak gepresenteerd zien. “Als de ministers het niet kunnen oplossen, dan ga ik de leiding nemen en vanuit het kabinet maatregelen treffen”, aldus de president.

Santokhi zei dat hij de ministers heeft opgedragen om onmiddellijk een militaire basis en een versterkte politiebasis te plaatsen in Atjoni. ‘’Ik heb de minister van JusPol vandaag gevraagd of ze al naar daar zijn gegaan. Hij zei: ‘We zijn nog bezig.‘’’ Het staatshoofd gaf aan dat hij de twee ministers heeft uitgelegd dat er in zijn periode als minister van JusPol, ook een ernstig incident was te Papatam. ‘’De volgende dag waren de minister van Defensie, Fernald en mijn persoon al daar.‘’ Hij voegde eraan toe: ‘’Je moet niet alleen leiding geven, je moet soms ook de leiding nemen.‘’

Door de actie van de criminelen komt het toerisme ernstig onder druk te staan. Volgens de president is er flink geïnvesteerd en is Atjoni een soort handelspost geworden. ‘’Het is van groot belang dat Atjoni beschermd wordt’’, aldus de president.

More
articles