Leuk om te weten! Wist je dit ook?

  • De muziekgroep Xessionz van de bekende zangeres Emmely Kartoredjo bestaat dit jaar precies vijf jaar. “Dit is voor mij een mijlpaal! Hier en daar wat ups, maar ook een paar downs en dat heeft geleid tot de leuke, gezellige en sterke muziekformatie die we vandaag de dag kunnen beleven”, vertelt Emmely. De manager van Xessionz, die in decmber 2018 werd opgericht, is Jurgen Kartodikromo meer bekend als Joggaman.
  • De bekende Surinaamse tv-presentatrice Gail Eijk brengt volgend jaar haar tweede boek uit. Het boek: ‘Splinters op mijn pad’, is een vervolg op haar autobiografische roman ‘Tranen voor mijn horizon’, die in 2015 uitkwam. ‘Splinters op mijn pad’, wordt volgend jaar op 5 maart, haar verjaardag, in Nederland gespresenteerd. De presentatie in Suriname is gepland op zondag 31 maart.
  • Naast de zes Suripop Kerstsongs, hebben nog drie Surinaamse artiesten een kerstsong uitgebracht. Het gaat om de zangeres Naomi Sastra met ‘Let Every day be Christmas’, Carla Bakboord met ‘Christmas Day’ en Bryan B met ‘Sranan Kresneti’. De kerstsong van Bryan B is geschreven door Harold Gessel. Carla Bakboord zong samen met de zanger Rein Carrot het Suripop VI-lied ‘A lobi san wi kon firi’. Naomi Sastra is de zangeres ‘Dya Mi De’, de winnende compositie van SuriPop XXI.
  • De Latin King van Suriname, Johan Misiedjan, gaat zijn veertigjarig jubileum in de muziekwereld volgend jaar feestelijk vieren samen met zijn fans in Suriname. De zanger is druk bezig met een uur durende documentaire over zijn muzikale reis, inclusief opnames in het hart van Suriname.
  • Suriname krijgt volgend jaar een nieuw platenlabel, genaamd LEMON VYBZ Records. De officiële launch zal in de eerste helft van 2024 plaatsvinden in een speciaal event met genodigden uit het bedrijfsleven en prominenten uit de muziekwereld. Het doel van LEMON VYBZ Records is niet alleen om de toon te zetten, maar ook een cruciale rol te spelen in het professionaliseren van de Surinaamse popmuziek.

More
articles