AGENTEN BESCHIKKEN NIET OVER HANDBOEIEN?

In De Nationale Assemblee is zowel door leden van de coalitie als de oppositie tal van keren aangehaald, dat er gekeken moet worden naar de stijgende criminaliteit. Echter zien we vooral in de laatste dagen van het jaar, een opvallende toename van geweld.

Door de leiding van de politie is enkele malen aangegeven dat het tekort aan manschappen, materiaal en materieel haar parten speelt. Intussen is de situatie zo erg, dat aspiranten niet over handboeien kunnen beschikken. Hoe ga je over tot een correctie arrestatie? Geen wonder dat we in de afgelopen maanden tal van filmpjes hebben gezien, waarbij agenten onnodig fysiek geweld hebben gebruikt. Dan kun je ze verwijten van onkunde, maar hebben ze de middelen gekregen om goed hun werk te doen? Dat is de grote vraag.

Dit is niet alleen het geval bij de politie, maar ook bij de overige korpsen die vallen onder het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) en die bijstand verlenen aan de politie. Ook hier speelt een complete uitrusting een belangrijke rol.

Vanwege de leiding van de verschillende korpsen, is tal van keren erop gewezen en heeft men steeds de belofte gedaan dat zaken in orde komen, echter zonder gunstig resultaat. Hoe moeten de mensen hun werkzaamheden naar behoren verrichten? Hoe moeten de mensen zichzelf beschermen?

Door de minister van JusPol wordt steeds gesproken over de veiligheid in het land, maar hoe zit het met de veiligheid van de ambtenaar? Geniet die geen prioriteit?

More
articles