Drukke periode voor Spoed Eisende Hulp rond de feestdagen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid verwacht een aanzienlijke toename van activiteiten op de Spoed Eisende Hulp (SEH) in de komende periode. Dit zei hij op woensdag, vóór de start van de vergadering van de Raad van Ministers. Hij wijst op een gebruikelijk fenomeen rond de feestdagen en het einde van het jaar. Ramadhin zei dat er slechts één spoedeisende hulp is, waarvan het personeel bovendien schaars is.

Ramadhin heeft aangegeven dat het ministerie en de leiding van de SEH hebben besloten, gezondheidswerkers uit het hele land te mobiliseren om beschikbaar te zijn voor mensen die medische hulp nodig zullen hebben, vooral bij gevallen die anders onder de verantwoordelijkheid van huisartsen zouden vallen. Wanneer er zich situaties voordoen die als dringend of levensbedreigend worden beschouwd, adviseert de bewindsman dat patiënten zich tot de SEH moeten wenden.

“Voor zaken die normaal door huisartsen kunnen worden behandeld in de eerstelijnszorg, is er een beroep gedaan op huisartsen om buiten hun reguliere spreekuren beschikbaar te zijn, zowel telefonisch als op de locatie voor hun patiënten”, aldus Ramadhin.

Dit plan van aanpak kan ervoor zorgen dat de druk op de SEH kan worden verminderd. Ramadhin verwacht eveneens drukte bij medische posten gedurende de maand december. Om die reden doet het ministerie, zoals gebruikelijk is, opnieuw een beroep op alle huisartsen om de toestroom naar de SEH zoveel mogelijk beheersbaar te houden.

 

More
articles