Bouterse noemt decemberstrafzaak ‘politiek proces’

De hoofdverdachte in het 8 Decemberstrafproces en NDP-voorzitter Desiré Delano Bouterse, heeft afgelopen weekend tijdens een kadermeeting van zijn partij verklaard, dat het bij de decemberstrafzaak en zijn veroordeling, om een ‘’politiek proces’’ gaat. Bouterse voerde aan dat er documenten zijn die voor zeker zestig jaar in Nederland achter slot en grendel liggen. Volgens Bouterse zouden deze documenten uitwijzen dat hij vrijspraak moet krijgen. Bouterse stelde dat de kolonisator Nederland, een grote hand heeft in zijn vervolging. Bouterse blijft erbij, dat de vijftien personen die vermoord zijn op 8 december 1982, samen met buitenlandse machten bezig waren met invasieplannen.

Op woensdag 20 december aanstaande, horen de verdachten Desiré Delano Bouterse, Benny Brondenstein, Iwan Dijksteel, Stephanus Dendoe en Ernst Geffery of zij worden veroordeeld voor de moorden die hebben plaatsgevonden op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia. Het Hof van Justitie zal dan de uitspraak in hoger beroep doen. Eerder had hij het Openbaar Ministerie gevangenneming bij veroordeling geëist. Bouterse is door zijn achterban geadviseerd niet te gaan, maar thuis te blijven.

Aan het einde van de kadermeeting riep Bouterse zijn achterban op om de rust te bewaren en geen rotzooi te trappen of zich te laten uitlokken. ‘’Wij gaan geen rommels schoppen, we zijn beschaafde mensen. We gaan even volhouden tot de verkiezingen van 2025‘’, aldus Bouterse.

More
articles