Etnel: ‘Het sociaal beleid is niet verbeterd zoals het zou moeten’

“Deze regering heeft vanaf haar aantreden in 2020 aangegeven, dat ze een bepaald beleid zou voeren, dat ervoor zou moeten zorgen dat het goed zal gaan binnen de samenleving. Dat is verwoord, maar de daden zijn uitgebleven”, zei DNA-lid Patricia Etnel tegen TBN Prime Alert, met betrekking tot de beëdiging  van de nieuwe minister van  Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Ines Pané, afgelopen maandag.

Volgens Etnel  is de uitvoering van het sociaal beleid heel slecht, zelfs de delegatie van het Internationaal Monetair Fonds  (IMF) heeft dit  aangehaald tijdens haar  bezoek in november dit jaar. “We hebben ook gezien dat het sociaal beleid niet goed is verbeterd”, aldus Etnel. Ook zei Etnel, dat sinds 2020 verschillende units in het leven zijn geroepen door deze regering, doch zonder resultaten. “De vraag is: wat is het rendement van een centralistisch bestuur?”

Etnel benadrukte dat het duidelijk in de grondwet is opgenomen, hoe een land bestuurd moet worden. Ook zei Etnel, dat er  een nationaal en regionaal bestuur bestaat. De ministers zijn belast met taken en delegeren in het regionaal bestuur. Daarbij zei ze, dat de president onnodig extra werk voor zichzelf creëert door alles naar zijn kabinet te halen.

Ook  is Etnel  geen voorstander van het reshuffelen van ministers. “Ik denk niet dat je gaat reshuffelen om me te komen vertellen dat je het in de tweede helft van je termijn beter zal doen. Je had het vanaf het begin goed moeten doen”, aldus Etnel. Zij ziet het eerder als een show, want er is nog maar heel weinig tijd naar de verkiezingen van 2025.

Etnel wenst Pané succes en sterkte toe. ”Ze is minister geworden in een periode waarbij er veel voorbereidingen worden getroffen op weg naar de verkiezingen, maar al met al wens ik haar heel veel succes toe”, aldus Etnel.

 

More
articles