Stichting Parima vandaag 65 jaar

Het bestuur van Stichting Zwembad Parima viert vandaag haar 70-jarig bestaan, terwijl het zwembad vandaag zijn 65-jarig bestaan viert. Zwembad Parima opende zijn deuren op 12 december 1958. Maurice Brahim, voorzitter van Stichting Parima, feliciteert de hele Surinaamse gemeenschap met deze dag. Volgens Brahim is Parima een geschenk geweest vanuit Nederland, met de bedoeling om  mensen de mogelijkheid te bieden om te leren zwemmen. ‘’De stichting heeft haar plek in de gemeenschap kunnen waarmaken, omdat Parima nog steeds bezoekers aantrekt om te leren zwemmen, maar ook gewoon voor vertier’’, zegt Brahim. De stichting heeft volgens Brahim veel tegenslagen gekend, maar heeft ondanks alles haar hoofd boven water kunnen houden. ‘’Er zijn nog steeds donoren en sponsoren die ervoor zorgen dat de plek onderhouden wordt’’, aldus Brahim. De financiële steun is door de situatie van Covid-19 wel minder geworden, dus probeert het bestuur uit zijn eigen operationele verdiencapaciteit geld te reserveren om bepaalde kosten te dekken. Voorlopig komt het bestuur er niet aan toe om de langetermijnprojecten te kunnen uitvoeren, zoals renovatie van de plek en het bad, omdat er daarvoor wel sponsoren nodig zullen zijn.

Brahim zei dat tijdens de covid-periode Parima niet open mocht voor het publiek, maar de kosten liepen wel door, zonder iets te verdienen.

Het bestuur heeft ervoor gezorgd dat alles normaal werd gefinancierd zonder enige steun vanuit de overheid. ‘’Dat was financieel toch wel een dieptepunt voor de stichting. Het zou heel fijn zijn als de overheid haar steun zou kunnen verlenen door het onderdeel zwemmen weer in het pakket te plaatsen op de scholen, omdat eenieder recht heeft om te kunnen zwemmen. Er wordt alsnog een beroep gedaan op de regering en het ministerie van Onderwijs, aandacht te besteden aan dit vraagstuk voor onze jongeren”, aldus Brahim.

‘’Sporten is van eminent belang. Het zou ook zeer op prijs worden gesteld als bedrijven ook weer investeren in hun medewerkers, zodat zij in beweging blijven en een gezonde leefstijl aanhouden.

Door covid begonnen  bepaalde bedrijven te bezuinigen, waardoor sportactiviteiten voor hun medewerkers één van de prioriteiten is geweest die is komen weg te vallen.’’ Tot slot zegt Brahim dat wat de veiligheid in en rond het zwembad betreft, het bestuur nog steeds haar best doet om die te behouden.

More
articles