Leerkrachten geen toegang tot woningen en leslokalen

De leerkrachten die in het dorp Drietabbetje aan de Boven-Tapanahonyrivier lessen verzorgen, hebben geen toegang tot de leerkrachtenwoningen en leslokalen. Henny Ajambia, verhuurder van de woningen en leslokalen in het dorp, benadrukte dat hij al twee jaar lang geen geld heeft ontvangen van de overheid. Er was een huurovereenkomst gesloten, waarbij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) eind november de uitbetaling zou doen. ‘’Maar dat is helaas niet gebeurd’’, zegt Ajambia. Hij heeft keer op keer aan de bel getrokken, maar de betaling is nog steeds niet voldaan, vandaar dat hij geen andere keus had dan de deuren te sluiten.

Daarnaast is er ook geen toegang tot de leslokalen. Ajambia komt de school tegemoet uit zijn eigen zak, maar na twee jaar niets ontvangen te hebben, heeft hij besloten hiermee te stoppen.

Volgens Taskforce-voorzitter Michel Felisi, is Ajambia niet de enige verhuurder die uitbetaald moet worden. Felisi vertelde dat de mensen binnen de regio met een model zijn gekomen, woningen in de dorpen te verhuren aan leerkrachten, omdat er geen onderwijsfaciliteiten en woningen waren. In samenspraak met het MinOWC is dat gelukt.

“Wij als taskforce hebben hemel en aarde bewogen om de mensen uit te betalen, maar dat is niet gelukt, nu zijn we twee jaar verder”, aldus Felisi.

 

More
articles