WAAROM NOG GEEN GELD VOOR ORDENING GOUDSECTOR?

Vicepresident Brunswijk gaf afgelopen week te kennen, dat er nog steeds geen middelen door het ministerie van Financiën zijn vrijgemaakt voor de ordening van de goudsector. Volgens hem wordt hiermee het werk bemoeilijkt, omdat er zelfs geen voertuigen zijn om naar de gebieden te gaan. De president daarentegen, beloofde spoedig herstel in de ordening. Volgens hem kan men normaal verdienen als er ordening komt. De president zei dus in feite, dat er wel middelen zijn vrijgemaakt. Wie liegt? Wordt ook met het verdriet van nabestaanden politiek bedreven?

In ieder geval is het duidelijk dat er ordening moet komen in het geheel. De veiligheidsaspecten moeten hoog in het vaandel worden gedragen. Maar ook dat eenieder die zich heeft geregistreerd als te zijn porknokker, daadwerkelijk kan verdienen en de opbrengsten eerlijk verdelen. Maar ook dat de staat op den duur gaat verdienen aan deze groep. Per slot van rekening gaat het om werkende Surinamers en moeten ook zij belasting afdragen.

Of wenst men dat er nog meer doden vallen? Het zijn geen porknokkers die we verliezen, maar Surinamers. Het zijn ouders die hun zonen verliezen en gezinnen die incompleet worden.

Waarom worden de middelen niet vrijgemaakt, terwijl er schijnbaar wel gelden zijn voor een brug naar Guyana. Geniet die prioriteit? Dus het beschermen en het bieden van werkgelegenheid aan je samenleving, niet?

More
articles