Veiligheid gegarandeerd bij laatste zitting 8 Decemberstrafproces

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, heeft gisteren tijdens de herdenking van de decembermoorden, tegenover journalisten verklaard, dat de veiligheid gegarandeerd is op woensdag 20 december. De overheid zal volgens de bewindsman zorgen dat de orde en de veiligheid gegarandeerd zijn. De plannen hiervoor liggen reeds klaar. Op 20 december horen de verdachten Desiré Delano Bouterse, Benny Brondenstein, Iwan Dijksteel, Stephanus Dendoe en Ernst Geffery of zij worden veroordeeld voor de moorden die hebben plaatsgevonden op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia. Het Hof van Justitie zal dan de uitspraak in hoger beroep doen.

Amoksi benadrukte dat hij met alles rekening houdt: ‘’Er hoeft geen vrees te zijn. We zijn voorbereid op eventuele calamiteiten die zich mogelijk kunnen voordoen. We houden wel rekening met deze zaken, als het eventueel mis kan gaan. We weten dat de emoties soms hoog kunnen oplopen.”

De hoofdverdachte in het 8 Decemberstrafproces, Desiré Delano Bouterse, blijft erbij dat hij onschuldig is en zei eerder ‘’de geschiedenis zal ook mij vrijspreken’’. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden van de slachtoffers van de 8 Decembermoorden, stelde dat de verdachten op de dag waarbij het vonnis uitgesproken zal worden, meteen in de boeien zullen worden geslagen. Indien het vonnis wordt bekrachtigd, ligt de uitvoering daarvan volgens Amoksi, bij het Openbaar Ministerie.

More
articles