Robinhood kampioen Caribbean Cup

Het elftal van Robinhood onder leiding van Roberto Godeken, heeft gisteren geschiedenis geschreven door een 2-0 overwinning op de Jamaicaanse FC Cavaliers. Ondanks dat het voor Robinhood een uitwedstrijd betrof, lieten de spelers zich van hun beste zijde zien. De eerste wedstrijd werd in een bomvol Franklin Essed Stadion gewonnen met 1-0.

De Surinaamse kampioen scoorde in de laatste minuten van de returnwedstrijd. Franklin Singodikromo maakte in de 89e minuut de 1-0 en Jamilho Righters verdubbelde de score in 90+4. Met dit kampioenschap is Robinhood rechtstreeks gekwalificeerd voor de achtste finale van de Concacaf Champions Cup in 2024.

De landskampioen van Suriname keert ook met individuele prijzen naar huis. De ploeg heeft de Fair Play Award ontvangen, middenvelder Renske Adipi is uitgeroepen tot Best Player van de Concacaf Caribbean Cup en Jonathan Fonkel tot Best Young Player en Best Goalkeeper.