Kanhai verwacht vrijspraak voor Bouterse: ‘Geen reden tot paniek’

Irvin Kanhai, advocaat van Desiré Delano Bouterse, heeft tegen D-TV Espress gezegd, dat hij hoge verwachtingen heeft over een uitspraak voor zijn cliënt. ‘’Ik denk dat we met gemak de verwachting van vrijspraak mogen uitspreken”, aldus Kanhai.

Op 20 december zal de rechter een uitspraak doen omtrent het 8 december- moordenstrafproces. Volgens Kanhai zijn er geen bewezen feiten, dat zijn cliënt Bouterse een aandeel had in de 8 Decembermoorden. Aanvullend hierop zei hij, dat het een feit is dat de mensen opgehaald moesten worden, omdat er harde informatie was dat er een invasie zou komen. “Geen enkele getuige heeft aangegeven, dat Bouterse gesproken heeft met andere mensen, die mensen op te halen en vermoorden‘’, aldus Kanhai.

Vervolgens zei hij dat het belangrijk is, om het feit, dat de mensen waren opgehaald, los te zien van wat er daarna gebeurde op de plek. “Het lijkt erop, dat er iets psychisch daar is gebeurd met de militairen, wat door een psycholoog onderzocht moest worden. Die grote gaten in de muren, kunnen daar een aanwijzing voor zijn”, aldus Kanhai.

De raadsman zei dat het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens gevraagd zal worden de zaak te onderzoeken. Dat kan pas na de uitspraak van 20 december. ‘’De kans dat we internationaal kunnen gaan, is reëel aanwezig, afhankelijk van wat er op 20 december zal gebeuren”, aldus Kanhai. Tot slot zei hij dat er geen reden is tot paniek. ‘’Bouterse heeft zich gedurende het proces steeds keurig gedragen, en er is geen enkele reden om zijn gevangenne-ming te gelasten’’, aldus Kanhai.

More
articles