Geen plannen tegen secretaris politiebond

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft gisteren tegenover ABC Actueel gezegd, dat mensen er baat bij hebben hem in een slecht daglicht te stellen. Amoksi heeft geen plannen maat-regelen te treffen tegen de secretaris van de Surinaamse Politie Bond, Revelino Eijck.

Volgens Amoksi is er een korpschef en zijn werkarm Onderzoek Politie Zaken (OPZ) die kunnen optreden, wanneer zulke zaken zich voordoen binnen het korps. “Waar er uitlatingen zijn gedaan over een vakbond en gangsterisme, sowieso maak ik mij zorgen over die ontwikkelingen”, aldus Amoksi. Toevoegend zei hij dat ze in samenspraak met het Openbare Ministerie, acties ondernemen.

Vervolgens zei Amoksi dat het inderdaad een uitdaging is, het korps te voorzien van zijn persoonlijke standaard uitrusting. “De laatste tijd wordt er ook veel gepraat over nieuwe uniformen voor de politie, we hebben dat alles al voorbereid”, aldus Amoksi. Verder zei hij dat hij met zijn collega van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, moet overleggen om die middelen vrij te maken. ‘’Want zijn begro-ting laat dat niet meer toe’’, aldus Amoksi.

Hij benadrukte dat hij zich zorgen maakt over de veiligheid van de Surinaamse gemeenschap. Aanvullend hierop zei hij dat hij zich bezighoudt met het  ondernemen van acties om Suriname veilig te houden voor, ondernemers, de gewone man en de gewone vrouw. “Het is al moei-lijk, we verkeren in moeilijke sociaal-economische omstandigheden. Ik heb wat middelen ontdenkt binnen het ministerie, die ik zal aanwenden, zodat we een leuk kerstfeest kunnen hebben”, aldus Amoksi.

 

More
articles