Fractievoorzitter Abop haalt uit naar president

In een gisteren gehouden openbare vergadering in De Nationale Assemblee,  heeft de fractievoorzitter van de Abop, Obed Kanapé, flink uitgehaald naar de president. Volgens Kanapé is het duidelijk dat de president een eenzijdig beleid voert en maatregelen treft tegen Abop-ministeries. Kanapé zei dat zaken mis gaan bij zowel de Abop als de VHP-ministeries, maar dat het steeds de Abop-ministers zijn die op een bepaalde manier worden besproken, of waarvan de brieven binnen de kortste keren op straat liggen. Kanapé verwees naar een brief die zou zijn gestuurd naar de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, maar die heel snel en wel binnen drie uur, in de media te lezen was. Kanapé drong erop aan dat als zaken misgaan in het Kabinet van de President, de president dan ook corrigerend optreedt, net zoals hij dat doet bij leden van de Abop.

Kanapé is er ook niet over te spreken dat Santokhi minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, via de pers een brevet van ongeschiktheid heeft gegeven inzake het uitvoeren van het sociaal programma. Volgens hem moet de president nu niet doen alsof hij nergens van afwist, aangezien hij de persoon is geweest die de instructies heeft gegeven om het bedrag van sociale uitkeringen op SRD 1800 te houden, in plaats van het te verhogen.

De fractieleider vroeg de president ook of hij slechts president is voor een deel van de ministeries of van de totale regering. “Van de vele misstanden en fouten die er op mi-nisteries zijn gemaakt met een voordracht vanuit de politieke organisatie waar de president van afkomstig is, heb ik nog geen boze brief gezien. Niet in de publiciteit. Ik heb nog geen presentatie gehoord over LVV en de gunningen, over Openbare Werken. Uw team is uw team. Waar ze ook vandaan komen, ze zitten aan tafel bij u”, aldus Kanapé.

More
articles