Vakbondsleden ontevreden over opschorten acties

‘Den man kisi unu baka’

De leden van de verschillende vakbonden zijn gisteren na de algemene ledenvergadering (ALV) van de verschillende vakbonden in het gebouw van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), teleurgesteld huiswaarts gekeerd. De leden zeggen niet tevreden te zijn over het resultaat dat is bereikt tijdens de recente onderhandeling met de regering. De regering heeft gesteld dat de BTW op brandstof niet kan worden teruggebracht, aangezien een verlaging de broodnodige inkomsten van de regering stuk zal slaan. Wel is de regering bereid de kosten op de governmenttake bij de pomp, die SRD 3,50 bedragen, te verlagen met SRD 1 per liter. Op grond van het bereikte resultaat werden de acties niet opgeheven, maar opgeschort. “Den man kisi unu baka. Wan sma ‘n nyan wan moni “, zei een van de leden, terwijl hij het terrein verliet.

Volgens de leden is er helemaal niets bereikt en waren de acties van de afgelopen dagen voor niets. Zij zijn van mening dat de regering de hele governmenttake weg had moeten halen. Volgens de leden hadden de vakbondsleiders zelf aangegeven, niet voor minder te zullen gaan, maar dat ze zonder terugkoppeling met de ALV, een besluit hebben genomen. Bij de leden bestaat sterk het vermoeden dat de vakbondsleiders zijn omgekocht, gezien één van hen reeds meedeelde, in de politiek te zullen stappen. “Deze mensen die zich leiders noemen, zijn aan het flirten met de regering”, aldus een gebelgd lid.

Revelino Eijk, een van de actieleiders, is van mening dat de ontevreden leden de resultaten niet goed hebben begrepen. ‘’Het gaat niet alleen om de verlaging van SRD 1 op de governmenttake, maar ook om de aanpassing van de belastingschijven en het handhaven van de BTW op de nutstarieven. In december ontvangen de mensen bovendien een koopkrachtversterking van SRD 4250. Vanaf januari wordt de koopkrachtversterking van SRD 2500 doorbetaald. Met de aanpassing van de belastingschijven zullen de burgers ook wat geld overhouden’’, aldus Van Eijk. Volgens hem is er wel degelijk een goed resultaat behaald.

More
articles