Succesvolle deelname Suriname aan 7e China International Import Expo

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft aan het hoofd gestaan van een team dat Suriname vertegenwoordigd heeft op de 7e Chinese internationale importbeurs. Op deze beurs is er een platform geboden aan Surinaamse ondernemers met exportcapaciteiten naar China en andere Aziatische landen, om hun lokale producten tentoon te stellen met het oog op omzetvergroting. Het ministerie van EZ heeft de volle ondersteuning gehad van de ambassade van China. De beurs is gehouden van 5 t/m 10 november 2023.

Enkele lokale producten zoals pindakaas, hout, wijn, sappen, softdrinks, mineraalwater, cosmetica, vis en visproducten zijn op de 7e China International Import Expo geëxposeerd. Daarnaast zijn ook de mogelijkheden op het gebied van toerisme, destinaties en business investment belicht. De booth van Suriname, die ondergebracht was bij het CARICOM-paviljoen, kreeg grote belangstelling van geïnteresseerde zakenlui. De minister van Handel van China heeft de Surinaamse delegatie uitgenodigd voor een ‘matchmaking gesprek’, waarbij de aangeboden producten en de investeringsmogelijkheden van Suriname breedvoerig zijn besproken.

Minister Kuldipsingh die bij de openingsceremonie aanwezig was, benadrukt dat er een goede zakelijke handelsrelatie tussen Suriname en China wordt onderhouden. Suriname moet op een positieve manier  worden uitgedragen en goed gebruik  maken van de afzetmogelijkheden, die China biedt om zodoende de lokale productie te verhogen en export te stimuleren.

More
articles