Gezamenlijke vakbonden schorten acties op

De leiders van de gezamenlijke vakbonden hebben, hoewel er nog geen resultaat is bereikt, besloten om de acties op te schorten en verder met de regering te onderhandelen tot er een oplossing is bereikt. De eis van de vakorganisaties is dat de BTW-verhoging op brandstof teruggedraaid wordt, doch de regering gaat hier niet mee akkoord. Wel zal de governmenttake op brandstof verlaagd worden met 1 SRD per liter. Deze maatregel treedt gelijk in werking.

De leden van de gezamenlijke vakbonden stellen dat de leiders verder moeten onderhandelen met de regering. De leiders zijn echter van mening dat op dit moment, er niet veel meer bereikt kan worden. Zij stellen wel dat de strijd nog niet gestreden is. ‘’Het werk moet nog verricht worden’’, aldus de bonden.

De regering heeft de bonden voorgehouden dat de BTW op kookgas, elektriciteit en water wordt teruggedraaid. Ook zal de BTW-wet integraal worden herzien per januari 2024. De voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) Mielando Atompai, en de secretaris van de SPB, Revelino Eijk, zeiden aan de leden, dat de onderhandelingen verder gaan, terwijl voor nu geaccepteerd is wat aan hen is voorgehouden.

More
articles