Gajadien: ‘Vakbonden hebben geen reden actie te voeren’

Asis Gajadien, assembleelid voor de VHP, heeft verklaard, dat hij niet weet, wat de reden is achter de stakingen van de afgelopen dagen. Volgens hem heeft de regering maatregelen getroffen om de koopkracht te versterken. Er zijn onder andere maatregelen getroffen op het gebied van de belastingschijven en het toekennen van extra toelagen.

Volgens Gajadien spelen er mogelijk andere zaken. Volgens de fractieleider van de VHP, moet de regering optreden tegen de vakbonden, omdat ze bezig zijn met het verstoren van de orde het creëren van onrust. Volgens Gajadien gaat het de goede kant op met de economie en mag die niet verstoord worden. Hij is van mening dat de overheid duidelijk is geweest bij het aangeven waarvoor de inkomsten zijn. “De overheid heeft uitgaven die gedekt moeten worden”, aldus Gajadien.

Ten aanzien van de kritiek op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), dat belast is met het sociaal programma, zei Gajadien dat er nooit gewerkt is aan een goed identificatiesysteem van wie sociaal zwak is en hoe die personen ondersteuning moeten krijgen. ‘’Is het zo dat elke AOV’er sociaal zwak is?’’, zei Gajadien.

‘’Als er op het ministerie ook nog drie groepen zijn die niet met elkaar kunnen samenwerken, dan roept dat vraagtekens op’’, aldus Gajadien.
‘’Als iets niet goed loopt, gaan we ondersteunen of vervangen’’, meent de VHP’er. Dat minister Uraiqit Ramsaran tot nu toe geen goede job heeft gedaan op SoZaVo, is de VHP ook niet ontgaan. Nu wordt zijn naam genoemd als de nieuwe minister van Transport, Communicatie en Toerisme.

More
articles