Dundas: ‘Brunswijk is momenteel waarnemend president’

De woordvoerder van de vicepresident, Humphrey Dundas, spreekt de woorden van de president tegen, dat bij zijn afwezigheid, het land normaal kan worden bestuurd vanuit het buitenland. De president verklaarde tegenover Starnieuws, dat er genoeg virtuele middelen zijn om zaken voort te zetten en zo het land te besturen. Dundas bevestigt de nieuwe ontwikkelingen, maar zegt dat de overdracht normaal heeft plaatsgevonden. Volgens hem is Brunswijk het waarnemend staatshoofd, dus is het land niet stuurloos.

Dundas verklaart tegenover Key News dat het document dat oorspronkelijk vanuit het Kabinet van de President afkomstig was, een fout bevatte. Deze fout is gecorrigeerd, en de vicepresident heeft vervolgens het protocol van overdracht ondertekend. Dundas vermoedt dat de verwarring in de samenleving hierdoor is ontstaan. “Hoewel de ondertekening niet op hetzelfde moment heeft plaatsgevonden, is er wel voorzien dat er geen vacuüm is ontstaan”, aldus Dundas.

Er gingen geruchten dat er door het Kabinet van de President bewust een fout zou zijn gemaakt. Dit zou maken dat het land momenteel stuurloos zou zijn. In een gesprek met Starnieuws verklaarde president Chandrikapersad Santokhi ook, dat er geen sprake is van een vacuüm. Volgens het staatshoofd vanuit het buitenland, is artikel 98 van de Grondwet hier duidelijk over. Hij benadrukte dat dit artikel niet vereist dat er een protocol van overdracht moet plaatsvinden op hetzelfde moment met de acceptatie.

More
articles