Defilé 25 november niet in gevaar

Inspecteur Milton Kensmil, woordvoerder van het Korps Politie Suriname (KPS) tevens defilécoördinator, heeft gisteren tegenover ABC online nieuws gezegd, dat het defilé op 25 november aanstaande gewoon zal plaats vinden, ondanks de huidige acties van de politiebond. Volgens Kensmil is er niet zomaar een korpsleiding, en hij heeft niet kunnen waarnemen van de korpsleiding, dat de politie dit jaar niet zal deelnemen aan het defilé.

“Ik heb die instructies niet ontvangen”, aldus Kensmil. In een eerder interview had de woordvoerder van de politiebond, Revelino Eijk, gezegd dat de deelname van de politie aan het defilé van 25 november, dit jaar niet zal plaatsvinden, als niet voldaan wordt aan de eisen van de bond.

Kensmil benadrukte dat het KPS zich integendeel voorbereidt, ‘’hoe schots en scheef het dan ook mag zijn, deel te nemen”. “Het is een nationale activiteit, je kan die dag niet gewoon aan je voorbij laten gaan, aangevend dat het niet jouw ding is”, aldus Kensmil. ‘’Het is een intentie van de president’’, voegde hij eraan toe. ‘’De doorgeefopdracht aan de korpschef, is dat het Korps Politie Suriname met de gecombineerde eenheid van het Nationaal Leger moet deelnemen aan de parade.

Vervolgens  zei Kensmil  dat hij afhankelijk is van instructies van de korpsleiding, de waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname, Ruben Kensen. Met alle respect naar het betrokken lid toe, maar hij kan niet afgaan op wat het betrokken lid meedeelt. “Als  de waarnemend korpschef zegt, inspecteur u kunt stoppen met uw coördinatiewerkzaamheden, de politie doet van het jaar niet mee, dan is dat het, dan heb ik die de opdracht gekregen”, aldus Kensmil.

More
articles